top of page

Hej

Jag hoppas att jag kan förmedla den passion och glädje jag känner då jag går in i en helt annan värld med mitt målande. Kanske hittar du någon tavla som talar till just dig. Jag hoppas också att du ser att Finland och Österbotten finns i mina tavlor och att det främst är naturen runt om mig som inspirerar mig.

Galleriet "Insel island Gallery" representerar mig i USA och Kina. Genom mitt galleri "Insel island Gallery" har jag fått delta i flera konstutställningar i USA, bland annat i Venice Beach i Los Angeles och även i flera utställningar i Kalifornien.

Konstutställningen "reBalance" ordnades även på "Google Campus California". Nog det mest spännande jag fått vara delaktig i hittills. Utställningen var i samarbete med Women@Google och "Insel Island Gallery".

Galleriets ägare Grace Yao önskar lyfta kvinnliga konstnärer runt om i världen och jag är mycket glad och tacksam över att få vara en av dem.

Jag är också glad över att få vara med i tre olika konstböcker, dvs. Nordic art guide, European art guide och World art guide.

Bekanta dig med min konstserie på instagram!

#martinauthardt #martinauthardtart #martinauthardtkonstserie

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn

Min konst

Att se det vackra i detaljerna har länge varit något som jag gjort med förkärlek. Det kreativa har alltid funnits med i mitt liv och efter en paus på tio år har nu målandet tagits upp igen med ny kraft. Att måla mindfullt, det vill säga att vara lyhörd och låta färger och former leka sin egen lek, har jag insett är mitt sätt att uttrycka mig då det gäller målandet. Att måla med akryl och även ganska abstrakt känns just nu oerhört inspirerande och livgivande för mig.

 • Solo exhibition "FLOW"; at Wasa konditori, Saluhallen, Vasa, March-April 2020 

 • Solo exhibition "BLUE"; at Raawka, Vasa, November 2020

 • Featured in Catalogue Guide/The Art Edit/House and Garden March 2021

 • Featured on the digital platform Fragile EXPRESS May 2020 and January

 • Featured in Nordic art guide 2021

 • Solo exhibition “LIFE” at Närpes art gallery, June 2021

 • Solo exhibition “BLOSSOM” at Pharmacy House Café, Vasa, August-September 2021

 • Solo exhibition “INSPIRE” at Restyle, Vasa, nov-dec. 2021

 • Exhibition “SEASONS” with designer Jenny Aarrekangas at Loftet, Vasa, April - May 2022

 • Featured in European art guide 2022

 • Solo exhibition “ÖSTERBOTTEN” at Seniorpunkten, Korsholm, March-April 2022

 • Solo exhibition “HOPE” at Närpes art gallery, June 2022

 • Group exhibition  "re Balance" ; at Insel Island gallery, The Sea Ranch, California, July-August 2022

 • Solo exhibition "WATER"; at Arte Mare gallery, Replot, August-September 2022

 • Group exhibition "re Balance"; at Yiwei gallery, Los Angeles, USA, exhibited by Insel Island gallery,  August-September 2022

 • Group exhibition "re Balance" a collaboration with Women@Google and Insel Island Gallery at Google headquarters in California, USA, November 2022

 • Featured in World art guide 2023

 • Solo exhibition "Dreamy Mind" at Stundars, Solf, May-June 2023

 • Solo exhibition "Blossom" San Carlos, California, May 2023

 • Group exhibition "Archipelago" Truedoor Vocation Inc, Palm Springs, Los Angeles, USA September-October 2023

Om mig

Att måla och fotografera har varit viktiga delar i mitt liv. Båda konstformerna kom tidigt in i mitt liv. Ibland har fokus varit på fotografering och ibland på att måla. Jag har hunnit prova många olika tekniker, men just nu är jag otroligt förtjust i akrylfärg. Den torkar snabbt och man kan tillföra många olika lager för att få de olika skiftningarna i motivet att framträda. Om en tavla har ett eget liv och om färger och former ser olika ut i olika ljus, då tycker jag att jag lyckats, eftersom man då kan få en ny upplevelse varje gång man ser på tavlan.

Jag försöker avvara så mycket tid som möjligt för mitt målande. Jag vill utvecklas och gå vidare i mitt målande. Jag ser det också som en sorts meditation för mig själv. Att hitta en hälsosam balans i livet som gör att man känner att man mår bra. Det tycker jag är väldigt viktigt. Min dröm är att mina tavlor ska hamna hos personer som får upplevelser när de ser på mina konstverk. Att man finner tröst, glädje, lugn och andra fina känslor då man omger sig med mina tavlor. Detta är drömmen och syftet med mitt målande.

Mottot i mitt liv: att man ska försöka se det vackra i livet, njuta av de små sakerna och alltid, alltid försöka vara så snäll man bara kan. Familjen, vännerna och människokontakterna känns som oumbärliga ingredienser i livet. Även katterna som tycks bli fler och fler till antalet är en väldigt viktig del i mitt liv. De ger mig glädje och harmoni. Papua Nya Guinea var en del av min uppväxt, Tyskland är även en viktig del av mig, eftersom en del av min bakgrund finns där. Samtidigt är det i Finland, Österbotten och Malax där jag är rotad och hör hemma. Allt detta har en viktig del i mitt liv och i mig. Inspirationen kommer inifrån, från händelser man varit med om, från naturen, resorna, minnena - ja allt som gjort att jag blivit den jag är idag. Allt som omger en i livet påverkar till nya färger och former, vilket i sig är otroligt spännande och inspirerande. Jag känner mig oerhört tacksam över att få göra min resa i konstens värld och jag hoppas få göra det ännu en lång tid framöver. Du är varmt välkommen att följa med på den resan!

Att hjälpa varandra

Det känns viktigt att vi finns där för varandra och att vi alltid kommer ihåg hur mycket vi har att vara tacksamma över. Därför ger det mig stor glädje att kunna understöda vissa viktiga organisationer. Under år 2021 gav jag en summa till Nordic Wildlife care. Och året 2020, 2022 och 2023 bidrog jag med en summa till Gatubarn i Nepal.

Läs mera här: gatubarnnepal.net

Kontakt

Ta gärna kontakt vid frågor, samarbeten eller något annat!

+358 50 305 9562

Instagram

@martinauthardt

@martinauthardtart

bottom of page